2015 Målene

Nye Verdensmål

17 Verdensmål for Bæredygtig Udvikling

I september 2015 godkendte verdens ledere 17 nye Verdensmål, der tager over, hvor 2015 Målene slap. De nye Verdensmål sætter høje ambitioner for verdens udvikling de næste 15 år.

Se Verdensmålene her

2015 Målene - forløberen for Verdensmålene

2015-målene nåede deres deadline i 2015, hvor de blev afløst af Verdensmålene, som løber frem til 2030. Dem kan du læse mere om her.

I 2000 gav verdens ledere hinanden hånd på at arbejde sammen for en bedre verden. De vedtog otte konkrete mål for, hvordan verden skulle se ud, når vi nåede til 2015. Både med hensyn til at halvere verdens ekstreme fattigdom, få alle børn i skole, sikre rettigheder, bremse dødelige sygdomme, og meget andet.

Da målene havde deadline i 2015, kom de på dansk til at hedde ‘2015 Målene’. På engelsk hedder de Millennium Development Goals.

I starten mødte målene udbredt skepsis. Men nu, da 2015 er forbi, kan vi se, at aftalen blev en milepæl på vejen til at udrydde den globale fattigdom og nød. Ikke alle målene blev 100% opfyldt, men de fleste gjorde. Og selv på de mål, der ikke blev helt opfyldt, har der alligevel været store fremskridt.

Du kan få hurtigt overblik over, hvor langt 2015 Målene nåede, ved at se en lille animation, der viser vejen mod målene som et kapløb.

Du kan også se status og en forklaring om hvert mål ved at klikke på de små billeder nederst på siden.

Hvis du vil dykke ned i detaljerne, kan du også læse FN’s officielle evaluering (på engelsk).