2

Men med en stærk vilje og støtte fra en dansk ngo tog han en uddannelse, stiftede et firma og har nu bygget en skole på pæle i sin barndoms landsby, Ouèdèmè-Pédah, i Benins sydlige floddelta. Foto: Kennet Havgaard

Den afrikanske mønsterbryder

Opdrift. André Gogans fattige forældre døde og overlod André ansvaret for sine fire små søskende. Det stod nærmest skrevet i sandet, at hans vej ville blive lige så trang som forældrenes. Men den unge mand ville det anderledes.

Del artikel

Andre Kategorier

Regioner: Afrika

Temaer: Børn og unge, Uddannelse

André Gogans liv har været præget af sorg, fattigdom og adskillige bump på den støvede landevej. Han voksede op i den lille landsby Ouèdèmè-Pédah i Benins sydlige floddelta som ældste søn i en flok på fem. Da hans forældre døde i en meget ung alder, overlod de ansvaret for de yngre søskende til André.

Det lå derfor i kortene, at André Gogans liv skulle forblive fattig og vanskeligt. Men den afrikanske mønsterbryder ville det anderledes. Da ngo’en BØRNEfonden støttede André i finansieringen af sin uddannelse, endte han som civilingeniør og ejer af et stort byggefirma i Benin, som beskæftiger 138 fra lokalområdet og er en vigtig brik i beskæftigelsen af lokale og udviklingen af lokalsamfundet.

Sidste år satte han kronen på værket, da BØRNEfonden hyrede hans byggefirma til at opføre en skole på pæle ved floden i hans barndoms landsby. Skolen har givet lokalsamfundet et stort løft – og flere børn har nu muligheden for at følge i Andrés fodspor – fodspor som går mod strømmen.

»Vi er utroligt stolte af vores indsats og succeser, især af skolen. Vi håber, skolen kan hjælpe de unge i vores landsby. Jeg er taknemmelig for den støtte, som BØRNEfonden her i Benin har givet mig,« fortæller André Gogan.

Relaterede Nyheder