Foto: Sweco Danmark

Rent vand til millioner i Bangladesh

En hold danske ingeniører har med højteknologi, hakker og spader sikret rent vand til millioner af mennesker i Bangladesh´ hovedstad Dhaka.

Læs mere

Verdensmål 6: Rent Vand og Sanitet

Læs mere

Verdensmål 11: Bæredygtige Byer og Lokalsamfund

Del artikel

Andre Kategorier

Regioner: Asien

Dhaka er med sine 16 millioner indbyggere en af verdens hurtigst voksende megabyer. De seneste årtiers mangedobling af indbyggertallet og fremvæksten af forurenende industrier har gjort det til en stadig større udfordring at sørge for rent vand til byens borgere.

Derfor har et hold rådgivende ingeniører fra Danmark siden 2009 hjulpet Dhakas vandmyndigheder med at opbygge en effektiv og bæredygtig drikkevandsforsyning.

Hovedvægten i projektet har været på opgradering og udbygning af vandrørledninger i massiv skala. I alt er der blevet lagt 1800 km nye vandrørsledninger, som har sikret adgang til rent vand for mere end seks millioner mennesker.

“Der er skabt en meget mere effektiv brug af byens værdifulde vandressourcer, og det nye system sikrer, at der er tryk i vandrørene døgnet rundt – trykket er også afgørende for, at vandet holdes rent,” fortæller Jens Thøgersen, som er afdelingsleder for International Vand hos ingeniørvirksomheden Sweco Danmark.

Den nye drikkevandsforsyning har også betydet, at meget mindre vand går til spilde eller stjæles gennem ulovlige vandrørsledninger. Tidligere forsvandt cirka 60 procent af byens vand på den konto – i dag er det kun seks procent.

Relaterede nyheder