Foto: WHO

Sidste ebolapatient udskrevet i DR Congo

Det ser ud til, at udbruddet af den ekstremt farlige sygdom ebola i DR Congo nu er ved at være nedkæmpet.

Læs mere

Verdensmål 3: Sundhed og Trivsel
Verdensmål for Bæredygtig Udvikling

Del artikel

Andre Kategorier

Regioner: Afrika

Temaer: Sundhed

Den 3. marts kunne den sidste ebolapatient i DR Congo forlade det sundhedscenter, hvor hun var blevet indlagt til behandling. Dermed begynder en 42 dage lang nedtællingsperiode, før landet officielt kan kalde sig selv ebolafrit. Det skriver Verdenssundhedsorganisationen WHO.

Den sidste patient blev udskrevet fra et behandlingscenter i byen Beni i den nordøstlige del af landet. Selvom hun var den sidste, der fik konstateret ebola, er 46 yderligere personer, den sidste patient har været i kontakt med, stadig under overvågning for at se, om de bliver syge.

”Jeg bifalder den utrættelige indsats, der er blevet gjort for at imødegå dette udbrud,” siger dr. Matshidiso Moeti, der er WHO’s regionale leder for Afrika. Men hun advarer dog også:

”Det er endnu ikke slut med ebola i DR Congo. Vi må fortsat være på vagt i de kommende uger og fremover”.

Udbruddet af ebola i DR Congo begyndte i 2018, og nåede at blive det næstmest dødelige udbrud af sygdommen, der tidligere spredte sig voldsomt i vestafrikanske lande mellem 2014 og 2016. Seneste tal fra DR Congo viser, at landet i alt havde 3.444 bekræftede og mulige tilfælde, og i alt 2264 dødsfald, før smitten blev stoppet.

Relaterede nyheder