Kort Nyt – Latinamerika

Ligeløn til Brasiliens fodbolddamer

Kvindelige fodboldspillere i Brasilien modtager nu samme løn som deres mandlige kollegaer, når de spiller landskamp. Det gælder både landsholdsløn og præmiepenge. Det kvindelige landshold i Brasilien er et af verdens bedste, og beslutningen kan fremadrettet lægge et pres på andre nationale fodboldforbund til at følge trop.

Chile nu fri for landminer

Efter 21 år er Chile nu blevet færdig med at rydde alle de landminer, som de udlagde i halvfjerdserne. Da Chile tilmeldte sig den internationale konvention mod landminer, der trådte i kraft i 1999, lovede chilenerne ikke bare at lade være med at producere, sælge og udlægge miner, men også at rydde de miner, de allerede havde plantet. 164 lande er med i aftalen, og indtil videre har de skrottet 52 millioner antipersonelminer.

Plastikforbud i Guatemala

Guatemala har meldt ud, at de vil forbyde plastikposer og en række engangsprodukter af plastik for at beskytte miljøet bedre.

Grønt overskud i Costa Rica

Costa Rica producerede i maj mere grøn energi end nogensinde før, og har derfor eksporteret den overskydende grønne strøm til andre centralamerikanske lande.

Costa Ricas regnskove fordoblet

Siden 1983 har Costa Rica mere end fordoblet arealet af sine regnskove. Halvdelen af landets økonomi er i dag baseret på turisme.

Endnu to lande fri for malaria

Det er nu lykkedes Argentina og Algeriet at blive officielt malariafri. Anerkendelsen kommer efter flere år uden nye tilfælde af sygdommen.

Belize tredobler fredede havområder

Det lille mellemamerikanske land Belize tredobler størrelsen af sine fredede havområder. Udvidelsen begrænser fiskeri og beskytter koralrev.

Costa Rica skruer op for skoven

Regnskovslandet Costa Rica vil forøge andelen af skov fra 52 pct. i dag til 60 pct. i 2050. Samtidig vil landet være CO2-neutralt.

Jaguarens fremtid skal sikres

En række lande og organisationer er blevet enige om at arbejde sammen for at beskytte jaguaren bedre. Blandt andet skal der oprettes 30 forbundne naturområder.

Mexico bygger kæmpe solcelleanlæg

Anlægget bliver det største i Latinamerika med sine 2,3 millioner paneler. Det forventes at forsyne 1,3 millioner hjem med elektricitet fra begyndelsen af 2019.

Kvinder lægger pres på præsident

Efter pres fra kvinderettighedsgrupper er Costa Ricas præsident gået med til at gøre mere for at nedbringe volden mod landets kvinder.

Chile forbyder plastikposer

Chile er på vej med en ny lov som vil forbyde salg af plastikposer i hele landet. Forbuddet skal træde i kraft næste år.