MandagsMyter

Verdens Bedste Nyheder er på mission. Vi vil punktere nogle af de sejlivede myter, som spænder ben for verdens udvikling. Det kalder vi for MandagsMyter. Med fakta og konkrete eksempler afliver vi nogle af de mest gængse myter om fattigdom og udvikling, som vi ofte møder. Hjælp os med at aflive myterne – spred Verdens Bedste Nyheder.

Vi lever længere og bedre

mandagsmyter_2015_længere og bedre_225Mere end halvdelen af danskerne tror, at verden er blevet værre de sidste 20 år. Men verden over stiger levealder og indkomst. Samtidig falder børnedødelighed, sult og sygdom. Læs artiklen her.

Vi kan godt løse store miljøproblemer

mandagsmyter_2015_klima_225Ni ud af ti danskere er bekymrede for klimaforandringerne, og hver femte mener ikke, vi kan gøre ret meget for at løse problemet. Men erfaringerne viser, at verdens lande før har løst store miljøkriser i fællesskab. Læs artiklen her.

Vi har næsten halveret verdens sult

Nr 3_Sult_2015_facebook&twitter225Millioner af mennesker i verden er sluppet ud af hungersnød, men mange sulter stadig. FN planlægger nu seriøst en fremtid, hvor alle har mad nok. Det kommer til at kræve politisk vilje og håndtering af klimaforandringerne. Læs artiklen her.

Lige mange piger og drenge kommer i skole

Nr2_Piger i skole_2015_facebook&twitter225Både politisk pres, skolemad og menstruationskopper har betydet, at ligestillingen i skolen er højnet markant på få årtier. Læs artiklen her.

Fattigdom kan blive fortid i 2030

Nr1_Fattigdom_2015_225 700 millioner fattige er løftet ud af ekstrem fattigdom på bare 20 år. Og ifølge Verdensbanken kan fattigdom være reduceret til et ord i historiebøgerne i 2030. Alligevel hersker der stadig mange myter om emnet blandt danskerne. Læs hele artiklen her.

Ni ud af ti børn i u-lande starter nu i skole

Mandagsmyte 4_Skolegang - 225Der er sket store fremskridt i klasseværelserne i verdens udviklingslande de seneste år. Alligevel ved kun en procent af danskerne, at 90 procent af børn i udviklingslande, nu kan lave ballade i skolen. Læs hele artiklen her

Hjælp til verdens fattigste begrænser befolkningsboomet

Mandagsmyte 3_Overbefolkning_225Når velstanden i et land stiger, falder fødselstallet. Alligevel eksisterer myten, om at u-landsbistand fører til overbefolkning, i bedste velgående. Læs hele artiklen her

Fattigdom på vej mod udryddelse

Mandagsmyte 1_Fattigdom_225

Selvom u-landene tager store skridt på vej væk fra fattigdom, ved kun 2 procent af danskerne, at der er 700 millioner færre fattige i dag end for bare 20 år siden. Læs hele artiklen her

Den danske udviklingsbistand når frem

World-Bank_CC-BY_Ghana_225En forsvindende lille del af den danske udviklingsbistand forsvinder pga. korruption. Alligevel tror halvdelen af danskerne, at pengene havner i de forkerte lommer. Læs hele artiklen her