Kort Nyt – Nordamerika

Rekord for genbrug i Oregon

På to år er den amerikanske stat Oregon gået fra at genbruge 64 % til at genbruge 90 % af statens flasker. Det sker, efter staten har fordoblet panten.

Amerikanere indser klimaproblemerne

Ny rapport viser, at det er gået op for langt flere i USA, at menneskeskabte klimaforandringer finder sted. Siden 2015 er andelen steget fra 52 til 62 procent.

Sol og vind vinder frem i USA

Ti amerikanske stater får nu mindst 20% af al deres elektricitet fra vedvarende energikilder. I fire af staterne er det mere end 30%.

Vigtig lov om vedvarende energi

Californien har vedtaget en lov om, at al elektricitet skal komme fra vedvarende kilder inden 2045. Den amerikanske delstat er den femtestørste økonomi i verden.

Pige stopper forurening

I Canada er det lykkedes en 11-årig pige at stoppe forureningen af en flod. Stella Bowles dokumenterede, at 600 private kloakker løb direkte ud i LaHave-floden.

Hawaii forbyder skadelig solcreme

Den amerikanske delstat Hawaii vil nu forbyde solcreme, der indeholder stofferne oxybenzon og octinoxat. Forbuddet skyldes, at stofferne skader koralrev.

Gennembrud mod malaria

En ny type medicin mod malaria er blevet godkendt i USA. Stoffet renser kroppen for malariaparasitter langt hurtigere end nuværende midler.

Mere grøn energi i Californien

Californiens udslip af CO2 var lavere i 2016 end i 1990, på trods af en større befolkning og økonomisk vækst. Det skyldes politiske krav til grøn energi.

Lov kræver solceller på alle huse

Californien sætter solpaneler på alle nye huse. Selvom husene bliver dyrere, vil en familie i gennemsnit spare 80 dollar om måneden på aircondition og el.

Godt øje til bycykler i USA

Amerikanerne tog 35 millioner ture på bycykler i 2017. Det er 25 procent flere end året før. Der er nu over 100 forskellige bycykel-systemer i USA.

Bæredygtigt boom i USA

I USA er andelen af formuer, der forvaltes efter bæredygtige principper, fjortendoblet siden 1995.

Amerikanske byer holder klimaløfte

367 amerikanske borgmestre er blevet enige om, at deres byer fortsat vil følge den internationale klimaaftale fra Paris, selvom USA’s regering melder sig ud.