Kort Nyt – Afrika

Ligestilling i Etiopiens regering

I Etiopien er 10 ud af 20 ministre nu kvinder. Dermed bliver Etiopien det andet afrikanske land efter Rwanda, hvor kvinder udgør halvdelen af ministerholdet.

Færre barnebrude i Etiopien

Antallet af børneægteskaber i Etiopien er faldet med en tredjedel i det seneste årti. Cirka fire ud af ti piger bliver dog stadig gift, før de fylder 18 år.

Nye tider i Kenyas skoler

Et nyt skolesystem er ved at blive indkørt i Kenya. Det skal fokusere mindre på udenadslære og mere på at give børnene gode værdier og viden om sundhed.

Længe(re) leve Afrika

I gennemsnit kan nyfødte i afrikanske lande nu se frem til at leve tre år længere end de, der blev født i 2010. Samtidig vælger mødrene generelt at få færre børn.

Plasticforbud blev en succes

For et år siden blev plasticposer forbudt i Kenya, og det har vist sig, at de fleste overholder forbuddet. Det har betydet langt mindre plastic i naturen.

Samarbejde skal sikre vacciner

Et nyt partnerskab skal ansætte 50.000 flere sundhedsarbejdere og vaccinere otte millioner mennesker i Liberia, Uganda og Kenya.

Hurtig indsats mod ebola

DR Congo begynder nu for anden gang i år at nedkæmpe et udbrud af ebola, i samarbejde med bl.a. vaccineeksperter fra Guinea.

Mere magt til sydafrikanske kvinder

42 procent af medlemmerne i Sydafrikas parlament er i dag kvinder. I 1990 under Apartheid var andelen af kvinder kun 2,8 procent.

Unge i Kenya stopper vold

Et slumprojekt i Kenya lærer piger selvforsvar og drenge at gribe ind, når der sker seksuel chikane. Det har næsten halveret antallet af voldtægter i områderne.

Kvindelig borgmester i Tunis

Tunis har valgt sin første kvindelige borgmester. Souad Abderrahim skriver historie som den første kvinde nogensinde til at lede en hovedstad i et arabisk land.

Et fredeligere og friere Gambia

Gambia er blevet fredeligere og friere efter præsident Barrow vandt valget i 2016. Det ses bl.a. ved større pressefrihed og løsladte politiske fanger.

Rent drikkevand til tuneserne

I Tunesien kan flere nu slukke tørsten i rent vand. Siden år 2000 er andelen af indbyggere med adgang til rent vand gået fra 37 % til knap 93 %.