Kort Nyt

Langt længere liv i Afrika
I Afrika lever folk nu i gennemsnit 9,4 år længere end for blot 15 år siden. På verdensplan er levetiden steget med fem år siden år 2000.

Mindre og sundere familier
I 1990 fik hver kvinde i verden i gennemsnit 3,27 børn. I dag er det tal faldet til 2,45. Samtidig overlever flere børn.

Mere roligt i Colombia
Mord-raten i Colombia er mere end halveret siden 2002, og er nu på laveste niveau i 40 år, viser nyeste tal. Colombia ligger dog stadig højt i statistikken.

Færre penge under bordet i Senegal
Det afrikanske land Senegal er blevet langt mindre korrupt efter en række tiltag fra landets regering. Senegal var på top-tre i kampen mod korruption i 2015.

Niger udrydder dødelig sygdom
Det er lykkedes for det afrikanske land Niger at udrydde sygdommen stivkrampe hos mødre og nyfødte.

Flere fisk i Nordsøen
Andelen af britiske fiskeområder der fiskes bæredygtigt og er kommet sig efter overfiskning er steget til 40 procent. I halvfemserne var det kun 10 procent.

Nepal redder næsehorn
Krybskytter har ikke skudt et eneste næsehorn i Nepal de seneste to år. En samlet beskyttelsesindsats har fået bestanden op på 645 af de store dyr.

Flere bæredygtige fisk i nettet
MSC-mærket for bæredygtigt fiskeri sidder nu på 9,4 % af den globale fangst. Det er næsten en fordobling siden 2010, og ordningen har givet flere fisk i havet.

Stor fremgang i medicin mod aids
I de seneste fem år har dobbelt så mange hiv-smittede fået adgang til livsvigtig aids-medicin. FN estimerer, at 17 millioner mennesker nu er i behandling.

Bangladesh har halveret fattigdom
I Bangladesh er andelen af mennesker i ekstrem fattigdom mere end halveret siden 1990. Det skyldes både økonomisk vækst og en politik, der gavner de fattigste.

Fattige får større del af kagen
Fra 2006 til 2011 steg indkomsten for den fattigste del af befolkningen i Ecuador otte gange mere end landets gennemsnit.

Ny aftale mod plyndring af havet
Den første internationalt bindende aftale om at stoppe ulovligt og ureguleret fiskeri er netop trådt i kraft. 29 enkeltlande plus EU er indtil videre med.