Kort Nyt

Millioner af nye lærere
Siden 2011 har Verdensbankens Internationale Udviklingssammenslutning (IDA) optrænet 8,5 millioner lærere og undervisere i fattige lande.

Luftens ellerter letter
De første prototyper på små kommercielle el-fly er nu i luften. Flyene har plads til ni passagerer, og kan flyve 1040 kilometer på en opladning.

Succes for kræftvaccine
Nyt studie fra flere lande viser, at HPV-vacciner har nedbragt smitten, der kan give kræft i livmoderen, med 83 procent blandt teenagepiger.

Indonesien sender skrald retur
Flere asiatiske lande vil ikke længere finde sig i at være losseplads for vestlige lande. Senest vil Indonesien nu sende 210 tons affald tilbage til Australien.

Tanzania forbyder plastikposer
Det østafrikanske land Tanzania har siden 1. juni i år forbudt alle plastikposer i landet. Der er nu bødestraf for at producere og sælge plastikposer.

Kæmpe vaccinekampagne i DR Congo
Flere end 1,2 millioner mennesker er netop blevet vaccineret mod kolera i det centrale DR Congo, som en del af en af verdens største vaccinationskampagner.

Kulkraftværker lukker ned i USA
Siden 2010 har 289 kulkraftværker drejet nøglen om i USA, og kul er for første gang blevet overhalet af vedvarende energi i amerikansk strømproduktion.

Bangladesh bliver elektrificeret
Mellem 2000 og 2018 steg andelen af bangladeshere, der har adgang til elektricitet, fra 20 til 80 procent. Der er dog stadig stor ulighed i adgangen til strøm.

Miljøzone giver ren luft i London
London har indført en af verdens skrappeste miljøzoner, der sætter afgifter på forurenende biler i centrum og skal således næsten halvere partikelforureningen.

Pakistan indfører kvindedomstole
Pakistan opstiller 1.016 særlige domstole over hele landet for at bekæmpe vold og seksuelle overgreb mod kvinder. Landet er det sjettefarligste for kvinder.

Aftale om at droppe plastikeksport
Næsten alle lande er blevet enige om at stoppe med at sende deres plastikskrald til blandt andet Asien, hvor det ofte ender i naturen.

Flygtninge får identitet
Over 250.000 flygtninge fra Rohingya-folket er nu blevet registreret. Det giver dem en reel identitet, der øger sikkerheden og kan hjælpe dem til at vende hjem.