Louise Dyring Mbae
”Det er fedt at være med til at vende u-landsinformation på hovedet”
I fredags delte FN-forbundet for femte år i træk Verdens Bedste Nyheder ud til de morgentrætte og morgenglade forbipasserende på Kongens Nytorv i København.
Del artikel
Andre Kategorier
Det er fredag morgen på Kongens Nytorv, og klokken er lidt i syv.
De morgentrætte er på vej på arbejde og kæmper sig op ad trappen ved metrostationen. Ned af trappen vælter de sidste efter torsdag aftens strabadser.
På gaden står FN-forbundet, som de har gjort det alle årene, siden Verdens Bedste Nyheder første gang gik på gaden i 2010. Klar og parat til start. Udstyret med æbler og aviser i indkøbsnettene over armen – og kaffe. Masser af kaffe.
”Det er fedt at have været med siden begyndelsen, fordi vi jo nu ser, at danskerne er begyndt at genkende konceptet,” siger Trine Marqvard Jensen og Jane Johnsen, som begge er frivillige i FN-forbundet, hvis formål er at styrke interessen for FN’s initiativer.
Samme begejstring deles af den koordinatoransvarlige, Torleif Jonasson, der også er næstformand i FN-forbundet:
”Det er godt for os som forening at gøre noget i fællesskab med andre organisationer over hele landet. Denne dag mærker man jo virkelig, at vi rykker i flok,” siger han og fortsætter:
”At dele Verdens Bedste Nyheder ud er en måde at møde folk i øjenhøjde. Man kommer jo med en gave til folk, og det er fedt. Det er mere end bare at ”like” noget på Facebook.”
I samarbejde med det politiske Danmark
Udover FN-forbundet er de to folketingspolitikere Stine Brix og Trine Pertou Mach fra henholdsvis Enhedslisten og SF også mødt op på Kongens Nytorv.
”Når man deler Verdens Bedste Nyheder ud, møder man jo først automatreaktionen, som mange, der deler flyers ud og samler underskrifter ind, støder på. De tror, man vil have noget igen. Men når de finder ud af, at vi bare vil dele et godt budskab, kommer der et smil frem,” siger Stine Brix.
For hende er det vigtigt at gøre opmærksom på, at u-landsbistanden rent faktisk virker, fordi det lige nu er et hedt emne i forbindelse med finanslovsforhandlingerne på Christiansborg. Det er kollegaen Trine Pertou Mach enig i:
”Når statens budget skal lægges, er der nogle, der er rigtigt gode til at ridse banen op som om, vi skal vælge mellem at hjælpe herhjemme og hjælpe ude i verden. Men sådan kan man jo ikke skære kagen,” siger SF’eren og fortsætter:
”Derfor er det vigtige nyheder at dele ud. De traditionelle medier er jo ikke altid så gode til at skrive om fremskridtene, og hvis der er noget, denne kampagne viser, er det, at u-landshjælp nytter noget!”