Elcyklen er mere populær end nogensinde før. Både i Europa og Danmark stiger salget af elcykler enormt. Foto: CCBY: Xtracycle Inc.

Elcyklen indtager Europa

Salget af elcykler i Europa boomer - og når man først er kommet op på elcyklen, sætter man sig ikke tilbage i bilen.

Læs mere

Verdensmål 9: Industri, Innovation og Infrastruktur

Læs mere

Verdensmål 11: Bæredygtige Byer og Lokalsamfund

Del artikel

Andre Kategorier

Regioner: Danmark, Europa

Temaer: Trafik

De suser forbi på cykelstien og overhaler med lethed. Elcyklen er blevet nemmere og nemmere at spotte på de europæiske veje og spreder sig også i Danmark.

Ifølge den seneste rapport fra CONEBI, som er brancheforeningen for den europæiske cykelindustri, slog salget af elcykler rekord i 2019 med mere end tre millioner solgte elcykler i Europa. Det svarer til 23 procent flere cykler end året forinden. Og ifølge cykelmagasinet Bike Europe vil salget vil stige til over 13 millioner solgte elcykler i 2030.

”Elcykler batter virkelig lige nu, og det er en rivende udvikling. Grunden til, at elcyklen er rigtig god, er, at den gør det muligt at overføre den frihed, man har i bil, over til en cykel. Det er nemlig næsten lige så nemt og bekvemt at køre længere afstande,” siger Jens Peter Hansen, som er landsformand i Cyklistforbundet.

Derfor bliver cykling ikke bare relevant for folk, der bor i byer, men også for dem, som skal ud på længere afstande.

Elcyklen vinder over bilen i Danmark
Og det er ikke kun ude i Europa, at elcyklen fører sig frem. Ny rapport fra Vejdirektoratet viser, at danskerne er mere begejstret for elcyklen end nogensinde før.

Rapporten viser, at omkring otte procent af danskerne i 2019 havde en elcykel, hvilket svarer til 376.000 elcyklister på de danske veje. Og yderligere 10 procent har overvejet at købe en. Det kan potentielt give omkring 432.000 nye elcykelister i fremtiden.

Og når man først har en elcykel, bliver den i stor grad valgt over bilen. En ny befolkningsundersøgelse fra Ingeniørforeningen, IDA, viser, at en ud af tre danskere, som har elcykel, hellere tager elcyklen frem for bilen, når de skal til og fra arbejde.

”Det er soleklart, at når folk først har prøvet en elcykel, finder de lynhurtig ud af, hvor nemt det er. Vi kommer helt sikkert til at se en fortsat stigning i salget,” siger Jens Peter Hansen.

Relaterede nyheder