Nyheder – Europa
Under Regioner
Klimadom over en af Europas største økonomier
Bisonen tygger sig tilbage til Europa
Vigtige skridt mod velfærd for verdens kyllinger
Europæerne mæsker sig i grønne bøffer, og festmåltidet er først lige begyndt
Elcyklen indtager Europa
Coronakrisen starter cykelboom i Europa
Rekordstore investeringer i europæisk havvind
Europa har fået sin første naturlige hvalpark
Grøn strøm overhaler sort i EU
Sidste godkendelse: melormen møver sig mod middagstallerknen
EU skal reducere drivhusgasser med 55 procent: EU-landende har indgået en aftale om at reducere deres udledninger af drivhusgasser med mindst 55 procent inden 2030. Det er en mere ambitiøs plan end aftalen fra 2014, hvor landende blev enige om en reduktion på 40 procent. Lovforslaget om, hvordan reduktionen skal ske, vil komme i juni 2021.
Klimakamp når Højesteretten: Aktivister vil sætte prop i norske oliebrønde
Gratis bind og tamponer i Skotland: Som det første land i verden gør Skotland nu menstruationsprodukter gratis for alle, der har brug for dem. Loven skal gøre op med menstruationsfattigdom for dem, der ikke har råd til hygiejneprodukter som bind og tamponer. Derfor har et enigt parlament netop vedtaget, at lokale myndigheder skal sikre, menstruationsprodukter er gratis og nemt tilgængelige for alle.
Tæt på trist sabeltigerskæbne, men spansk los er nu reddet
Luften letter i London
Stenbuk trives igen i Pyrenæerne: Hundrede år efter den langhornede stenbuk blev udryddet i Frankrig, trives den nu igen i de franske Pyrenæer. I 2014 blev der udsat spanske stenbukke i bjergene, som trives. I år er der født 70 nye kid i Frankrig, så bestanden er vokset til cirka 400. Ifølge eksperter er det en succes i kampen for at genetablere en levedygtig population i naturen.
Gebyr på fem pence sparer 546 millioner plastikposer
Batteri-gravkøer bygger en grønnere fremtid
Slørugler svæver igen i Storbritannien: Antallet af slørugler er næsten tredoblet i Storbritannien. I 1987 var der kun 4.500 ynglende uglepar, men efter årtiers kamp for uglerne er der nu 12.000 ynglepar. Det skyldes især en stor indsats for at opsætte redekasser som erstatning for de gamle træer og lader, hvor uglerne plejede at bygge rede.