Et voksende antal landbyer i Togo kan nu kalde sig “udendørs afføringsfrie”. CC BY Breezy Baldwin

Toilet-revolution i Togo

Et stort flertal af mennesker i Togo lever uden adgang til toiletter med spredning af sygdom til følge. Det forsøger landet nu at lave om på.

Læs mere

Verdensmål 3: Sundhed og Trivsel

Læs mere

Verdensmål 6: Rent Vand og Sanitet

Læs mere

Verdensmål 11: Bæredygtige Byer og Lokalsamfund
Verdensmål for Bæredygtig Udvikling

Del artikel

Flere toiletter

*Siden 2015 har BØRNEfonden støttet opførelsen af flere end 25.000 latriner til over en kvart million mennesker i Togo, Mali, Burkina Faso og Benin.

*I 2015 havde 68 procent af verdens befolkning adgang til ordentlig sanitet, mod 59 procent i år 2000.

*2.3 milliarder mennesker i verden har ikke adgang til ordentlige toiletter. Af disse, besørger 892 millioner mennesker sig i det fri, med spredning af sygdomme og dårligt helbred til følge.

Kilde: WHO/BØRNEfonden

Andre Kategorier

Regioner: Afrika

Det vestafrikanske land Togo har lanceret en landsdækkende kampagne for at gøre en ende på besørgning i det fri. Målet er at bygge flere toiletter og fremme adgang til sanitet og hygiejne i et land, hvor 86 procent af befolkningen, ifølge FN´s Verdensundhedsorganisation WHO, lever uden adgang til ordentlige toiletforhold og over halvdelen af befolkningen besørger under åben himmel.

De dårlige sanitære forhold betyder, at mange landsbyområder omdannes til åbne toiletter og bakteriebomber, der særligt udsætter børn for sygdomme, infektioner og livsfarlig diarré, forklarer Bolette Christensen, som er adm. direktør i BØRNEfonden, der siden 2015 har støttet opførelsen af cirka 8.300 latriner til 80.000 mennesker i Togo.

”Vi kommer ikke og planter latriner midt i landsbyerne, men gennem oplysning og dialog får landbyboerne selv et ønske om at bygge latriner, fordi de forstår, hvilke sygdomme børnene og familierne udsættes for uden adgang til latriner. Derfra kan vi nøjes med at rådgive beboerne i, hvordan de kan konstruere latrinerne – resten af arbejdet klarer landsbyerne selv,” siger Bolette Christensen.

280.000 mennesker dør hvert år på verdensplan af diarré på grund af manglende adgang til ordenlig sanitet, og besørgning i det fri er en hovedårsag til spredning af flere tropiske sygdomme og indvoldsorme.

 

Relaterede nyheder